banner

En dan was het opeens 23 augustus 2014.
1 jaar is ze. 1! Ik kan het amper geloven. Het lijkt alsof ze er altijd geweest is en tegelijkertijd lijkt het echt pas gisteren dat ik nog rondliep met een dikke buik.
Na een snelle en vlotte bevalling was ze daar dan. JEANNE. Onze dochter. Het stukje puzzel dat ons als gezin compleet zou maken. Zo voelt het ook. We zijn compleet. Af. De cirkel is rond.
Vanaf het eerste moment was het een droomkind. Rustig, weende enkel als ze honger had of een beetje krampjes had. Ze leek perfect. Te perfect. Ze is het ook. Nog steeds. Ons zonnenkind, zoals mijn grootvader haar noemt. Altijd gelukkig, en nog gelukkiger als wij (of iets om te eten) in de buurt zijn. Ze knuffelt, zoent, wuift ‘dada’, klapt in haar handjes, toont hoe groot ze zal worden, trekt het schattigste gezichtje en plopt met haar lipjes als er een poes voorbij komt, ze straalt als ze haar broer of papa de kamer in ziet komen, strekt haar armpjes als ze mij ziet,…
Ik zal zeker niet ontkennen dat twee kinderen in huis geen drukte met zich meebrengt. Soms wil ik ook gewoon eens in mijn zetel ploffen en denken aan de tijd wanneer het hier altijd opgeruimd en rustig was, maar dat is normaal.Toch? De angst van een tweede kind nooit even graag als het eerste kunnen te zien was ongegrond. Die liefde groeit alleen maar. Elke dag. Ook voor Jules. Je laatste kind dat 1 wordt, dat doet vies. Ik loop al even met een ‘mottig’ gevoel. Ik stelde zelfs voor er nog eentje te maken, al weet ik dat ik eigenlijk geen kinderen meer wil. Of nu toch niet.Ach. We gaan er gewoon een feest van maken.
Als je op onderstaande link klikt zie je “het jaar van Jeanne”. 

jeanneturns1

And then all of a sudden it is the 23rd of August 2014. Jeanne turns 1 today. 1! I can hardly believe it and it breaks my heart seeing her grow so so fast. My last baby. My perfect little baby will start walking and talking (and talking back too I am sure).
She has made our little family complete. My grandfather calls her the sun child, which she truly is. Always happy and even happier when we (or anything to eat) are near. Happy birthday sweet girl. Don’t grow up too fast.
I made a little movie about her first year. 
Click below.

jeanneturns1

Categories: Uncategorized

3 Responses so far.

  1. Hip hip hoera!!! Heel herkenbare gevoelens.. maar het compleet-af-gevoel is er nu nog steeds; ondanks veel twijfels gedurende de afgelopen 6 jaren, zijn we nu echt zeker ;-) Héél véél genieten met z’n 4!!!

  2. Ja, je hebt gelijk…af en toe iets lezen is leuk , daarom hou ik mijn blog nog aan…

    En ik begrijp je zin “dat Jeanne haast te perfect is”..ik heb hetzelfde met Gloria…altijd lief, leuk,behulpzaam, zorgzaam …haast griezelig en ik ben soms bang dat het te mooi is om waar te zijn.

    ♥Katrien.